Arabiska för känna

sha3ara
ﺷَﻌَﺮَ
känna – dåtid han
yash3uru
ﻳَﺸﻌُﺮُ
känna – nutid han

Det arabiska verbet för att känna skrivs ﺷَﻌَﺮَ och uttalas sha3ara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺸﻌُﺮُ och uttalas yash3uru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet känna

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet känna består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, ayn som skrivs och uttalas 3 och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med känna

Alla bokstäver i känna

ﺷَﻌَﺮَ
ﺷـ
ـﻌـ
ـﺮ
 
ﺷـ
ـﻌـ
ـﺮ
 
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺮ
 
shin
sh
ayn
3
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för känna består av: Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺷَﻌَﺮَ och uttalas sha3ara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av känna

dåtid
nutid
han
sha3ara
ﺷَﻌَﺮَ
han - dåtid
yash3uru
ﻳَﺸﻌُﺮُ
han - nutid
hon
sha3arat
ﺷَﻌَﺮَﺕ
hon - dåtid
tash3uru
ﺗَﺸﻌُﺮُ
hon - nutid
jag
sha3artu
ﺷَﻌَﺮﺕُ
jag - dåtid
'ash3uru
ﺃَﺷﻌُﺮُ
jag - nutid