Ljudfilerna

Det finns flera tusen ord på den här webbplatsen. Ungefär hälften av dem har ljudfiler med uttalet som du kan lyssna på.

Ljudfilerna är hämtad från freearabicdicionary, som just nu inte är tillgänglig via internet. Jag har fått tillåtelse att använda deras filer.

När du lyssnar på uttalet av ett ord hör du ofta flera ord. Om det är ett verb hör du först dåtidsformen och sedan nutidsformen. Om det är ett substantiv eller adjektiv hör du först singularformen och sedan pluralformen.

Vissa ord har flera pluralformer. När det gäller exempelvis djur finns ett vanlig plural och ett gruppplural. Andra ord kan ha olika alternativa pluralformer på arabiska. Därför kan du höra singularformen och därefter flera pluralformer i en ljudfil.

För varje ord på denna webbplats finns en sida med detaljerad information om ordet. Där ser du böjningsformer för verb och genus- och pluralformer för substantiv och adjektiv. Oftast överensstämmer innehållet i ljudfilen med vad du ser på sidan. Ibland finns fler pluralformern i ljudfilerna än vad du ser på sidan. Ibland händer det att en annan pluralform hörs i ljudfilen.

Jag driver denna webbplats för att jag älskar arabiska och vill göra det enklare för människor att lära sig arabiska. Än då länge finns ingen reklam på webbplatsen, och jag har inga sponsorer. I framtiden hoppas jag på att på något sätt få inkomster från webbplatsen, och därmed kunna utveckla den snabbare. Jag har många planer för att göra denna webbplats ännu bättre, bland annat att se över ljudfilerna så att de övernsstämmer ännu bättre med innehållet på sidorna.