Arabiska för hälsa, leverera

sallama
ﺳَﻠَّﻢَ
hälsa, leverera – dåtid han
yusallimu
ﻳُﺴَﻠِّﻢُ
hälsa, leverera – nutid han

Det arabiska verbet för att hälsa, leverera skrivs ﺳَﻠَّﻢَ och uttalas sallama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺴَﻠِّﻢُ och uttalas yusallimu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet hälsa, leverera

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet hälsa, leverera består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, lam som skrivs och uttalas l och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med hälsa, leverera

Alla bokstäver i hälsa, leverera

ﺳَﻠَّﻢَ
ﺳـ
ـﻠـ
ـﻢ
 
ﺳـ
ـﻠـ
ـﻢ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
sin
s
lam
l
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för hälsa, leverera består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻠـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻢ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺳَﻠَّﻢَ och uttalas sallama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för hälsa, leverera

fa33ala blir sallama

Vi har sett att det arabiska ordet för hälsa, leverera skrivs ﺳَﻠَّﻢَ och uttalas sallama. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är s, l och m, blir ordet sallama.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som hälsa, leverera

Böjningsformer av hälsa, leverera

dåtid
nutid
han
sallama
ﺳَﻠَّﻢَ
han - dåtid
yusallimu
ﻳُﺴَﻠِّﻢُ
han - nutid
hon
sallamat
ﺳَﻠَّﻤَﺖ
hon - dåtid
tusallimu
ﺗُﺴَﻠِّﻢُ
hon - nutid
jag
sallamtu
ﺳَﻠَّﻤﺖُ
jag - dåtid
'usallimu
ﺃُﺳَﻠِّﻢُ
jag - nutid