Arabiska för bekänna, erkänna

i3tarafa
ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ
bekänna, erkänna – dåtid han
ya3tarifu
ﻳَﻌﺘَﺮِﻑُ
bekänna, erkänna – nutid han

Det arabiska verbet för att bekänna, erkänna skrivs ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ och uttalas i3tarafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻌﺘَﺮِﻑُ och uttalas ya3tarifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet bekänna, erkänna

Jag bekänner för er ...4

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bekänna, erkänna består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, ra som skrivs och uttalas r och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bekänna, erkänna

Alla bokstäver i bekänna, erkänna

ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ـﺎ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﺮ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
alef
ayn
3
ta
t
ra
r
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för bekänna, erkänna består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ och uttalas i3tarafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för bekänna, erkänna

ifta3ala blir i3tarafa

Vi har sett att det arabiska ordet för bekänna, erkänna skrivs ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ och uttalas i3tarafa. Ordet följer mönstret verb form 8. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen ifta3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är ifta3ala och ordets rotbokstäver är 3, r och f, blir ordet i3tarafa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som bekänna, erkänna

Böjningsformer av bekänna, erkänna

dåtid
nutid
han
i3tarafa
ﺍِﻋﺘَﺮَﻑَ
han - dåtid
ya3tarifu
ﻳَﻌﺘَﺮِﻑُ
han - nutid
hon
i3tarafat
ﺍِﻋﺘَﺮَﻓَﺖ
hon - dåtid
ta3tarifu
ﺗَﻌﺘَﺮِﻑُ
hon - nutid
jag
i3taraftu
ﺍِﻋﺘَﺮَﻓﺖُ
jag - dåtid
'a3tarifu
ﺃَﻋﺘَﺮِﻑُ
jag - nutid