Arabiska för anförtro

istawda3a
ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ
anförtro – dåtid han
yastawdi3u
ﻳَﺴﺘَﻮﺩِﻉُ
anförtro – nutid han

Det arabiska verbet för att anförtro skrivs ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ och uttalas istawda3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺴﺘَﻮﺩِﻉُ och uttalas yastawdi3u. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet anförtro

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet anförtro består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, dal som skrivs och uttalas d och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med anförtro

Alla bokstäver i anförtro

ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻮ
 
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻮ
 
ـﺎ
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﻮ
ـﺪ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
alef
sin
s
ta
t
waw
w
dal
d
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för anförtro består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ och uttalas istawda3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för anförtro

istaf3ala blir istawda3a

Vi har sett att det arabiska ordet för anförtro skrivs ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ och uttalas istawda3a. Ordet följer mönstret verb form 10. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen istaf3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är istaf3ala och ordets rotbokstäver är w, d och 3, blir ordet istawda3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som anförtro

Böjningsformer av anförtro

dåtid
nutid
han
istawda3a
ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻉَ
han - dåtid
yastawdi3u
ﻳَﺴﺘَﻮﺩِﻉُ
han - nutid
hon
istawda3at
ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻋَﺖ
hon - dåtid
tastawdi3u
ﺗَﺴﺘَﻮﺩِﻉُ
hon - nutid
jag
istawda3tu
ﺍِﺳﺘَﻮﺩَﻋﺖُ
jag - dåtid
'astawdi3u
ﺃَﺳﺘَﻮﺩِﻉُ
jag - nutid