Arabiska för passera

3abara
ﻋَﺒَﺮَ
passera – dåtid han
ya3buru
ﻳَﻌﺒُﺮُ
passera – nutid han

Det arabiska verbet för att passera skrivs ﻋَﺒَﺮَ och uttalas 3abara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻌﺒُﺮُ och uttalas ya3buru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet passera

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet passera består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, beh som skrivs och uttalas b och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med passera

Alla bokstäver i passera

ﻋَﺒَﺮَ
ﻋـ
ـﺒـ
ـﺮ
 
ﻋـ
ـﺒـ
ـﺮ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ـﺮ
 
ayn
3
beh
b
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för passera består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺒـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻋَﺒَﺮَ och uttalas 3abara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för passera

fa3ala blir 3abara

Vi har sett att det arabiska ordet för passera skrivs ﻋَﺒَﺮَ och uttalas 3abara. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är 3, b och r, blir ordet 3abara.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som passera

Böjningsformer av passera

dåtid
nutid
han
3abara
ﻋَﺒَﺮَ
han - dåtid
ya3buru
ﻳَﻌﺒُﺮُ
han - nutid
hon
3abarat
ﻋَﺒَﺮَﺕ
hon - dåtid
ta3buru
ﺗَﻌﺒُﺮُ
hon - nutid
jag
3abartu
ﻋَﺒَﺮﺕُ
jag - dåtid
'a3buru
ﺃَﻋﺒُﺮُ
jag - nutid