Arabiska för beakta, vända sig mot

iltafata
ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ
beakta, vända sig mot – dåtid han
yaltafitu
ﻳَﻠﺘَﻔِﺖُ
beakta, vända sig mot – nutid han

Det arabiska verbet för att beakta, vända sig mot skrivs ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ och uttalas iltafata i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻠﺘَﻔِﺖُ och uttalas yaltafitu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet beakta, vända sig mot

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet beakta, vända sig mot består av de arabiska bokstäverna lam som skrivs och uttalas l, fa som skrivs och uttalas f och ta som skrivs och uttalas t. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med beakta, vända sig mot

Alla bokstäver i beakta, vända sig mot

ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ
ﻟـ
ـﺘـ
ـﻔـ
ـﺖ
 
ﻟـ
ـﺘـ
ـﻔـ
ـﺖ
 
ـﺎ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
 
alef
lam
l
ta
t
fa
f
ta
t
 
 
Det arabiska ordet för beakta, vända sig mot består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ﻟـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻔـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺖ ) och uttalas t och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ och uttalas iltafata.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för beakta, vända sig mot

ifta3ala blir iltafata

Vi har sett att det arabiska ordet för beakta, vända sig mot skrivs ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ och uttalas iltafata. Ordet följer mönstret verb form 8. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen ifta3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är ifta3ala och ordets rotbokstäver är l, f och t, blir ordet iltafata.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som beakta, vända sig mot

Böjningsformer av beakta, vända sig mot

dåtid
nutid
han
iltafata
ﺍِﻟﺘَﻔَﺖَ
han - dåtid
yaltafitu
ﻳَﻠﺘَﻔِﺖُ
han - nutid
hon
iltafatat
ﺍِﻟﺘَﻔَﺘَﺖ
hon - dåtid
taltafitu
ﺗَﻠﺘَﻔِﺖُ
hon - nutid
jag
iltafattu
ﺍِﻟﺘَﻔَﺖُّ
jag - dåtid
'altafitu
ﺃَﻟﺘَﻔِﺖُ
jag - nutid