Arabiska för likna

'ashbaha
ﺃَﺷﺒَﻪَ
likna – dåtid han
yushbihu
ﻳُﺸﺒِﻪُ
likna – nutid han

Det arabiska verbet för att likna skrivs ﺃَﺷﺒَﻪَ och uttalas 'ashbaha i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺸﺒِﻪُ och uttalas yushbihu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet likna

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet likna består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, beh som skrivs och uttalas b och ha som skrivs och uttalas h. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med likna

Alla bokstäver i likna

ﺃَﺷﺒَﻪَ
ﺷـ
ـﺒـ
ـﻪ
 
ﺷـ
ـﺒـ
ـﻪ
 
ـﺄ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ﻫـ
ـﻬـ
ـﻪ
 
alif hamza
'
shin
sh
beh
b
ha
h
 
 
Det arabiska ordet för likna består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺃ och uttalas '. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺒـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ha som skrivs ﻩ (här som ـﻪ ) och uttalas h och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺃَﺷﺒَﻪَ och uttalas 'ashbaha.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av likna

dåtid
nutid
han
'ashbaha
ﺃَﺷﺒَﻪَ
han - dåtid
yushbihu
ﻳُﺸﺒِﻪُ
han - nutid
hon
'ashbahat
ﺃَﺷﺒَﻬَﺖ
hon - dåtid
tushbihu
ﺗُﺸﺒِﻪُ
hon - nutid
jag
'ashbahtu
ﺃَﺷﺒَﻬﺖُ
jag - dåtid
'ushbihu
ﺃُﺷﺒِﻪُ
jag - nutid