Arabiska för betala, knuffa

dafa3a
ﺩَﻓَﻊَ
betala, knuffa – dåtid han
yadfa3u
ﻳَﺪﻓَﻊُ
betala, knuffa – nutid han

Det arabiska verbet för att betala, knuffa skrivs ﺩَﻓَﻊَ och uttalas dafa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺪﻓَﻊُ och uttalas yadfa3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet betala, knuffa

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet betala, knuffa består av de arabiska bokstäverna dal som skrivs och uttalas d, fa som skrivs och uttalas f och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med betala, knuffa

Alla bokstäver i betala, knuffa

ﺩَﻓَﻊَ
ﻓـ
ـﻊ
 
ﻓـ
ـﻊ
 
ـﺪ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
dal
d
fa
f
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för betala, knuffa består av: Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺩَﻓَﻊَ och uttalas dafa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för betala, knuffa

fa3ala blir dafa3a

Vi har sett att det arabiska ordet för betala, knuffa skrivs ﺩَﻓَﻊَ och uttalas dafa3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är d, f och 3, blir ordet dafa3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som betala, knuffa

Böjningsformer av betala, knuffa

dåtid
nutid
han
dafa3a
ﺩَﻓَﻊَ
han - dåtid
yadfa3u
ﻳَﺪﻓَﻊُ
han - nutid
hon
dafa3at
ﺩَﻓَﻌَﺖ
hon - dåtid
tadfa3u
ﺗَﺪﻓَﻊُ
hon - nutid
jag
dafa3tu
ﺩَﻓَﻌﺖُ
jag - dåtid
'adfa3u
ﺃَﺩﻓَﻊُ
jag - nutid