Arabiska för knacka, slå

qara3a
ﻗَﺮَﻉَ
knacka, slå – dåtid han
yaqra3u
ﻳَﻘﺮَﻉُ
knacka, slå – nutid han

Det arabiska verbet för att knacka, slå skrivs ﻗَﺮَﻉَ och uttalas qara3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻘﺮَﻉُ och uttalas yaqra3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet knacka, slå

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet knacka, slå består av de arabiska bokstäverna qaf som skrivs och uttalas q, ra som skrivs och uttalas r och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med knacka, slå

Alla bokstäver i knacka, slå

ﻗَﺮَﻉَ
ﻗـ
ـﺮ
 
ﻗـ
ـﺮ
 
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ـﺮ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
qaf
q
ra
r
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för knacka, slå består av: Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ﻗـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻗَﺮَﻉَ och uttalas qara3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för knacka, slå

fa3ala blir qara3a

Vi har sett att det arabiska ordet för knacka, slå skrivs ﻗَﺮَﻉَ och uttalas qara3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är q, r och 3, blir ordet qara3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som knacka, slå

Böjningsformer av knacka, slå

dåtid
nutid
han
qara3a
ﻗَﺮَﻉَ
han - dåtid
yaqra3u
ﻳَﻘﺮَﻉُ
han - nutid
hon
qara3at
ﻗَﺮَﻋَﺖ
hon - dåtid
taqra3u
ﺗَﻘﺮَﻉُ
hon - nutid
jag
qara3tu
ﻗَﺮَﻋﺖُ
jag - dåtid
'aqra3u
ﺃَﻗﺮَﻉُ
jag - nutid