Arabiska för signera

waqqa3a
ﻭَﻗَّﻊَ
signera – dåtid han
yuwaqqi3u
ﻳُﻮَﻗِّﻊُ
signera – nutid han

Det arabiska verbet för att signera skrivs ﻭَﻗَّﻊَ och uttalas waqqa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻮَﻗِّﻊُ och uttalas yuwaqqi3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet signera

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet signera består av de arabiska bokstäverna waw som skrivs och uttalas w, qaf som skrivs och uttalas q och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med signera

Alla bokstäver i signera

ﻭَﻗَّﻊَ
ﻗـ
ـﻊ
 
ﻗـ
ـﻊ
 
ـﻮ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
waw
w
qaf
q
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för signera består av: Bokstaven waw som skrivs ﻭ och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ﻗـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻭَﻗَّﻊَ och uttalas waqqa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för signera

fa33ala blir waqqa3a

Vi har sett att det arabiska ordet för signera skrivs ﻭَﻗَّﻊَ och uttalas waqqa3a. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är w, q och 3, blir ordet waqqa3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som signera

Böjningsformer av signera

dåtid
nutid
han
waqqa3a
ﻭَﻗَّﻊَ
han - dåtid
yuwaqqi3u
ﻳُﻮَﻗِّﻊُ
han - nutid
hon
waqqa3at
ﻭَﻗَّﻌَﺖ
hon - dåtid
tuwaqqi3u
ﺗُﻮَﻗِّﻊُ
hon - nutid
jag
waqqa3tu
ﻭَﻗَّﻌﺖُ
jag - dåtid
'uwaqqi3u
ﺃُﻭَﻗِّﻊُ
jag - nutid