Arabiska för gå emot

khaalafa
ﺧَﺎﻟَﻒَ
gå emot – dåtid han
yukhaalifu
ﻳُﺨَﺎﻟِﻒُ
gå emot – nutid han

Det arabiska verbet för att gå emot skrivs ﺧَﺎﻟَﻒَ och uttalas khaalafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺨَﺎﻟِﻒُ och uttalas yukhaalifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet gå emot består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, lam som skrivs och uttalas l och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med gå emot

Alla bokstäver i gå emot

ﺧَﺎﻟَﻒَ
ﺧـ
ـﺎ
ﻟـ
ـﻒ
 
ﺧـ
ـﺎ
ﻟـ
ـﻒ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺎ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
kha
kh
alef
lam
l
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för gå emot består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ﻟـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﺎﻟَﻒَ och uttalas khaalafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av gå emot

dåtid
nutid
han
khaalafa
ﺧَﺎﻟَﻒَ
han - dåtid
yukhaalifu
ﻳُﺨَﺎﻟِﻒُ
han - nutid
hon
khaalafat
ﺧَﺎﻟَﻔَﺖ
hon - dåtid
tukhaalifu
ﺗُﺨَﺎﻟِﻒُ
hon - nutid
jag
khaalaftu
ﺧَﺎﻟَﻔﺖُ
jag - dåtid
'ukhaalifu
ﺃُﺧَﺎﻟِﻒُ
jag - nutid