Arabiska för abdikera, avgå, sluta

i3tazala
ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ
abdikera, avgå, sluta – dåtid han
ya3tazilu
ﻳَﻌﺘَﺰِﻝُ
abdikera, avgå, sluta – nutid han

Det arabiska verbet för att abdikera, avgå, sluta skrivs ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ och uttalas i3tazala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻌﺘَﺰِﻝُ och uttalas ya3tazilu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet abdikera, avgå, sluta

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet abdikera, avgå, sluta består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, zayn som skrivs och uttalas z och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med abdikera, avgå, sluta

Alla bokstäver i abdikera, avgå, sluta

ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺰ
 
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺰ
 
ـﺎ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﺰ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
alef
ayn
3
ta
t
zayn
z
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för abdikera, avgå, sluta består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ och uttalas i3tazala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för abdikera, avgå, sluta

ifta3ala blir i3tazala

Vi har sett att det arabiska ordet för abdikera, avgå, sluta skrivs ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ och uttalas i3tazala. Ordet följer mönstret verb form 8. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen ifta3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är ifta3ala och ordets rotbokstäver är 3, z och l, blir ordet i3tazala.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som abdikera, avgå, sluta

Böjningsformer av abdikera, avgå, sluta

dåtid
nutid
han
i3tazala
ﺍِﻋﺘَﺰَﻝَ
han - dåtid
ya3tazilu
ﻳَﻌﺘَﺰِﻝُ
han - nutid
hon
i3tazalat
ﺍِﻋﺘَﺰَﻟَﺖ
hon - dåtid
ta3tazilu
ﺗَﻌﺘَﺰِﻝُ
hon - nutid
jag
i3tazaltu
ﺍِﻋﺘَﺰَﻟﺖُ
jag - dåtid
'a3tazilu
ﺃَﻋﺘَﺰِﻝُ
jag - nutid