Arabiska för Hasna, skönhet

Hasnaa'
ﺣَﺴﻨَﺎﺀ
Hasna, skönhet – femininum singular

Det arabiska ordet för Hasna, skönhet uttalas Hasnaa' och skrivs ﺣَﺴﻨَﺎﺀ.

Kategori: kvinnonamn
Ordklass: substantiv. Mönster: färger

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet Hasna, skönhet består av de arabiska bokstäverna Ha som skrivs och uttalas H, sin som skrivs och uttalas s och nun som skrivs och uttalas n. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med Hasna, skönhet

Alla bokstäver i Hasna, skönhet

ﺣَﺴﻨَﺎﺀ
ﺣـ
ـﺴـ
ـﻨـ
ـﺎ
 
ﺣـ
ـﺴـ
ـﻨـ
ـﺎ
 
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ـﺎ
 
Ha
H
sin
s
nun
n
alef
hamza
'
 
 
Det arabiska ordet för Hasna, skönhet består av: Bokstaven Ha som skrivs ﺡ (här som ﺣـ ) och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ـﺴـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ـﻨـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven hamza som skrivs ﺀ och uttalas '. Ordet skrivs därför ﺣَﺴﻨَﺎﺀ och uttalas Hasnaa'.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för Hasna, skönhet

fa3laa' blir Hasnaa'

Vi har sett att det arabiska ordet för Hasna, skönhet skrivs ﺣَﺴﻨَﺎﺀ och uttalas Hasnaa'. Ordet följer mönstret färger. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3laa' där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3laa' och ordets rotbokstäver är H, s och n, blir ordet Hasnaa'.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som Hasna, skönhet