Arabiska för separera

farraqa
ﻓَﺮَّﻕَ
separera – dåtid han
yufarriqu
ﻳُﻔَﺮِّﻕُ
separera – nutid han

Det arabiska verbet för att separera skrivs ﻓَﺮَّﻕَ och uttalas farraqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻔَﺮِّﻕُ och uttalas yufarriqu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet separera består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, ra som skrivs och uttalas r och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med separera

Alla bokstäver i separera

ﻓَﺮَّﻕَ
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﺮ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
fa
f
ra
r
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för separera består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﺮَّﻕَ och uttalas farraqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för separera

fa33ala blir farraqa

Vi har sett att det arabiska ordet för separera skrivs ﻓَﺮَّﻕَ och uttalas farraqa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är f, r och q, blir ordet farraqa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som separera

Böjningsformer av separera

dåtid
nutid
han
farraqa
ﻓَﺮَّﻕَ
han - dåtid
yufarriqu
ﻳُﻔَﺮِّﻕُ
han - nutid
hon
farraqat
ﻓَﺮَّﻗَﺖ
hon - dåtid
tufarriqu
ﺗُﻔَﺮِّﻕُ
hon - nutid
jag
farraqtu
ﻓَﺮَّﻗﺖُ
jag - dåtid
'ufarriqu
ﺃُﻓَﺮِّﻕُ
jag - nutid