Arabiska för landa, stiga ned

nazala
ﻧَﺰَﻝَ
landa, stiga ned – dåtid han
yanzilu
ﻳَﻨﺰِﻝُ
landa, stiga ned – nutid han

Det arabiska verbet för att landa, stiga ned skrivs ﻧَﺰَﻝَ och uttalas nazala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻨﺰِﻝُ och uttalas yanzilu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet landa, stiga ned

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet landa, stiga ned består av de arabiska bokstäverna nun som skrivs och uttalas n, zayn som skrivs och uttalas z och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med landa, stiga ned

Alla bokstäver i landa, stiga ned

ﻧَﺰَﻝَ
ﻧـ
ـﺰ
 
ﻧـ
ـﺰ
 
ﻧـ
ـﻨـ
ـﻦ
ـﺰ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
nun
n
zayn
z
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för landa, stiga ned består av: Bokstaven nun som skrivs ﻥ (här som ﻧـ ) och uttalas n och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻧَﺰَﻝَ och uttalas nazala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för landa, stiga ned

fa3ala blir nazala

Vi har sett att det arabiska ordet för landa, stiga ned skrivs ﻧَﺰَﻝَ och uttalas nazala. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är n, z och l, blir ordet nazala.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som landa, stiga ned

Böjningsformer av landa, stiga ned

dåtid
nutid
han
nazala
ﻧَﺰَﻝَ
han - dåtid
yanzilu
ﻳَﻨﺰِﻝُ
han - nutid
hon
nazalat
ﻧَﺰَﻟَﺖ
hon - dåtid
tanzilu
ﺗَﻨﺰِﻝُ
hon - nutid
jag
nazaltu
ﻧَﺰَﻟﺖُ
jag - dåtid
'anzilu
ﺃَﻧﺰِﻝُ
jag - nutid