Arabiska för bli komplett, vara komplett

iktamala
ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ
bli komplett, vara komplett – dåtid han
yaktamilu
ﻳَﻜﺘَﻤِﻞُ
bli komplett, vara komplett – nutid han

Det arabiska verbet för att bli komplett, vara komplett skrivs ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ och uttalas iktamala i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻜﺘَﻤِﻞُ och uttalas yaktamilu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet bli komplett, vara komplett

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bli komplett, vara komplett består av de arabiska bokstäverna kaf som skrivs och uttalas k, mim som skrivs och uttalas m och lam som skrivs och uttalas l. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bli komplett, vara komplett

Alla bokstäver i bli komplett, vara komplett

ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ
ﻛـ
ـﺘـ
ـﻤـ
ـﻞ
 
ﻛـ
ـﺘـ
ـﻤـ
ـﻞ
 
ـﺎ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
 
alef
kaf
k
ta
t
mim
m
lam
l
 
 
Det arabiska ordet för bli komplett, vara komplett består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻤـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ـﻞ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ och uttalas iktamala.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för bli komplett, vara komplett

ifta3ala blir iktamala

Vi har sett att det arabiska ordet för bli komplett, vara komplett skrivs ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ och uttalas iktamala. Ordet följer mönstret verb form 8. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen ifta3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är ifta3ala och ordets rotbokstäver är k, m och l, blir ordet iktamala.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som bli komplett, vara komplett

Böjningsformer av bli komplett, vara komplett

dåtid
nutid
han
iktamala
ﺍِﻛﺘَﻤَﻞَ
han - dåtid
yaktamilu
ﻳَﻜﺘَﻤِﻞُ
han - nutid
hon
iktamalat
ﺍِﻛﺘَﻤَﻠَﺖ
hon - dåtid
taktamilu
ﺗَﻜﺘَﻤِﻞُ
hon - nutid
jag
iktamaltu
ﺍِﻛﺘَﻤَﻠﺖُ
jag - dåtid
'aktamilu
ﺃَﻛﺘَﻤِﻞُ
jag - nutid