Arabiska för gå ut

kharaja
ﺧَﺮَﺝَ
gå ut – dåtid han
yakhruju
ﻳَﺨﺮُﺝُ
gå ut – nutid han

Det arabiska verbet för att gå ut skrivs ﺧَﺮَﺝَ och uttalas kharaja i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺨﺮُﺝُ och uttalas yakhruju. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet gå ut

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet gå ut består av de arabiska bokstäverna kha som skrivs och uttalas kh, ra som skrivs och uttalas r och jim som skrivs och uttalas j. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med gå ut

Alla bokstäver i gå ut

ﺧَﺮَﺝَ
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺮ
 
ﺧـ
ـﺨـ
ـﺦ
ـﺮ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
 
kha
kh
ra
r
jim
j
 
 
Det arabiska ordet för gå ut består av: Bokstaven kha som skrivs ﺥ (här som ﺧـ ) och uttalas kh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺧَﺮَﺝَ och uttalas kharaja.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av gå ut

dåtid
nutid
han
kharaja
ﺧَﺮَﺝَ
han - dåtid
yakhruju
ﻳَﺨﺮُﺝُ
han - nutid
hon
kharajat
ﺧَﺮَﺟَﺖ
hon - dåtid
takhruju
ﺗَﺨﺮُﺝُ
hon - nutid
jag
kharajtu
ﺧَﺮَﺟﺖُ
jag - dåtid
'akhruju
ﺃَﺧﺮُﺝُ
jag - nutid