Arabiska för prinsessa

'amiira
ﺃَﻣِﻴﺮَﺓ
prinsessa – femininum singular

Det arabiska ordet för prinsessa uttalas 'amiira och skrivs ﺃَﻣِﻴﺮَﺓ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns prinsessa i:

'amiiraat
ﺃَﻣِﻴﺮَﺍﺕ
prinsessa – femininum plural
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet prinsessa

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet prinsessa består av de arabiska bokstäverna alif hamza som skrivs och uttalas ', mim som skrivs och uttalas m och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med prinsessa

Alla bokstäver i prinsessa

ﺃَﻣِﻴﺮَﺓ
ﻣـ
ـﻴـ
ـﺮ
 
ﻣـ
ـﻴـ
ـﺮ
 
ـﺄ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
ـﺮ
ـﺔ
 
alif hamza
'
mim
m
ya
y
ra
r
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för prinsessa består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺃ och uttalas ' och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ﻣـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ (här som ـﻴـ ) och uttalas y. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ och uttalas . Ordet skrivs därför ﺃَﻣِﻴﺮَﺓ och uttalas 'amiira.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för prinsessa

fa3iila blir 'amiira

Vi har sett att det arabiska ordet för prinsessa skrivs ﺃَﻣِﻴﺮَﺓ och uttalas 'amiira. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3iila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3iila och ordets rotbokstäver är ', m och r, blir ordet 'amiira.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som prinsessa