Arabiska för köpa

ishtaraa
ﺍِﺷﺘَﺮَﻯ
köpa – dåtid han
yashtarii
ﻳَﺸﺘَﺮِﻱ
köpa – nutid han

Det arabiska verbet för att köpa skrivs ﺍِﺷﺘَﺮَﻯ och uttalas ishtaraa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺸﺘَﺮِﻱ och uttalas yashtarii. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet köpa

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet köpa består av de arabiska bokstäverna shin som skrivs och uttalas sh, ra som skrivs och uttalas r och ya som skrivs och uttalas y. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med köpa

Alla bokstäver i köpa

ﺍِﺷﺘَﺮَﻯ
ﺷـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ﺷـ
ـﺘـ
ـﺮ
 
ـﺎ
ﺷـ
ـﺸـ
ـﺶ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﺮ
ـﻰ
 
alef
shin
sh
ta
t
ra
r
a
 
 
Det arabiska ordet för köpa består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven shin som skrivs ﺵ (här som ﺷـ ) och uttalas sh och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven som skrivs ﻯ och uttalas a. Ordet skrivs därför ﺍِﺷﺘَﺮَﻯ och uttalas ishtaraa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av köpa

dåtid
nutid
han
ishtaraa
ﺍِﺷﺘَﺮَﻯ
han - dåtid
yashtarii
ﻳَﺸﺘَﺮِﻱ
han - nutid
hon
ishtarayat
ﺍِﺷﺘَﺮَﻳَﺖ
hon - dåtid
tashtariyu
ﺗَﺸﺘَﺮِﻱُ
hon - nutid
jag
ishtaraytu
ﺍِﺷﺘَﺮَﻳﺖُ
jag - dåtid
'ashtariyu
ﺃَﺷﺘَﺮِﻱُ
jag - nutid