Arabiska för återvända

raja3a
ﺭَﺟَﻊَ
återvända – dåtid han
yarji3u
ﻳَﺮﺟِﻊُ
återvända – nutid han

Det arabiska verbet för att återvända skrivs ﺭَﺟَﻊَ och uttalas raja3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺮﺟِﻊُ och uttalas yarji3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet återvända

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet återvända består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, jim som skrivs och uttalas j och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med återvända

Alla bokstäver i återvända

ﺭَﺟَﻊَ
ﺟـ
ـﻊ
 
ﺟـ
ـﻊ
 
ـﺮ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
ra
r
jim
j
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för återvända består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻊ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﺟَﻊَ och uttalas raja3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för återvända

fa3ala blir raja3a

Vi har sett att det arabiska ordet för återvända skrivs ﺭَﺟَﻊَ och uttalas raja3a. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är r, j och 3, blir ordet raja3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som återvända

Böjningsformer av återvända

dåtid
nutid
han
raja3a
ﺭَﺟَﻊَ
han - dåtid
yarji3u
ﻳَﺮﺟِﻊُ
han - nutid
hon
raja3at
ﺭَﺟَﻌَﺖ
hon - dåtid
tarji3u
ﺗَﺮﺟِﻊُ
hon - nutid
jag
raja3tu
ﺭَﺟَﻌﺖُ
jag - dåtid
'arji3u
ﺃَﺭﺟِﻊُ
jag - nutid