Arabiska för nödvändig

laazim
ﻟَﺎﺯِﻡ
nödvändig – maskulinum singular

Det arabiska ordet för nödvändig uttalas laazim och skrivs ﻟَﺎﺯِﻡ.

Förutom grundformen finns nödvändig i:

laazima
ﻟَﺎﺯِﻣَﺔ
nödvändig – femininum singular
Ordklass: adjektiv. Mönster: aktivt particip

Så används ordet nödvändig

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet nödvändig består av de arabiska bokstäverna lam som skrivs och uttalas l, zayn som skrivs och uttalas z och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med nödvändig

Alla bokstäver i nödvändig

ﻟَﺎﺯِﻡ
ﻟـ
ـﺎ
 
ﻟـ
ـﺎ
 
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺎ
ـﺰ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
lam
l
alef
zayn
z
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för nödvändig består av: Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ﻟـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven zayn som skrivs ﺯ och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﻟَﺎﺯِﻡ och uttalas laazim.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för nödvändig

faa3il blir laazim

Vi har sett att det arabiska ordet för nödvändig skrivs ﻟَﺎﺯِﻡ och uttalas laazim. Ordet följer mönstret aktivt particip form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3il där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3il och ordets rotbokstäver är l, z och m, blir ordet laazim.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som nödvändig