Arabiska för fortsätta, vara nödvändig

lazima
ﻟَﺰِﻡَ
fortsätta, vara nödvändig – dåtid han
yalzamu
ﻳَﻠﺰَﻡُ
fortsätta, vara nödvändig – nutid han

Det arabiska verbet för att fortsätta, vara nödvändig skrivs ﻟَﺰِﻡَ och uttalas lazima i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻠﺰَﻡُ och uttalas yalzamu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet fortsätta, vara nödvändig består av de arabiska bokstäverna lam som skrivs och uttalas l, zayn som skrivs och uttalas z och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med fortsätta, vara nödvändig

Alla bokstäver i fortsätta, vara nödvändig

ﻟَﺰِﻡَ
ﻟـ
ـﺰ
 
ﻟـ
ـﺰ
 
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ـﺰ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
lam
l
zayn
z
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för fortsätta, vara nödvändig består av: Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ﻟـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven zayn som skrivs ﺯ (här som ـﺰ ) och uttalas z och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻟَﺰِﻡَ och uttalas lazima.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för fortsätta, vara nödvändig

fa3ila blir lazima

Vi har sett att det arabiska ordet för fortsätta, vara nödvändig skrivs ﻟَﺰِﻡَ och uttalas lazima. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är l, z och m, blir ordet lazima.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som fortsätta, vara nödvändig

Böjningsformer av fortsätta, vara nödvändig

dåtid
nutid
han
lazima
ﻟَﺰِﻡَ
han - dåtid
yalzamu
ﻳَﻠﺰَﻡُ
han - nutid
hon
lazimat
ﻟَﺰِﻣَﺖ
hon - dåtid
talzamu
ﺗَﻠﺰَﻡُ
hon - nutid
jag
lazimtu
ﻟَﺰِﻣﺖُ
jag - dåtid
'alzamu
ﺃَﻟﺰَﻡُ
jag - nutid