Arabiska för strida emot

ta3aaraDa
ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ
strida emot – dåtid han
yata3aaraDu
ﻳَﺘَﻌَﺎﺭَﺽُ
strida emot – nutid han

Det arabiska verbet för att strida emot skrivs ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ och uttalas ta3aaraDa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺘَﻌَﺎﺭَﺽُ och uttalas yata3aaraDu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet strida emot består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, ra som skrivs och uttalas r och Dad som skrivs och uttalas D. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med strida emot

Alla bokstäver i strida emot

ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ
ﺗـ
ـﻌـ
ـﺎ
 
ﺗـ
ـﻌـ
ـﺎ
 
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺎ
ـﺮ
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
 
ta
t
ayn
3
alef
ra
r
Dad
D
 
 
Det arabiska ordet för strida emot består av: Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ﺗـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Dad som skrivs ﺽ och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ och uttalas ta3aaraDa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för strida emot

tafaa3ala blir ta3aaraDa

Vi har sett att det arabiska ordet för strida emot skrivs ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ och uttalas ta3aaraDa. Ordet följer mönstret verb form 6. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen tafaa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är tafaa3ala och ordets rotbokstäver är 3, r och D, blir ordet ta3aaraDa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som strida emot

Böjningsformer av strida emot

dåtid
nutid
han
ta3aaraDa
ﺗَﻌَﺎﺭَﺽَ
han - dåtid
yata3aaraDu
ﻳَﺘَﻌَﺎﺭَﺽُ
han - nutid
hon
ta3aaraDat
ﺗَﻌَﺎﺭَﺿَﺖ
hon - dåtid
tata3aaraDu
ﺗَﺘَﻌَﺎﺭَﺽُ
hon - nutid
jag
ta3aaraDtu
ﺗَﻌَﺎﺭَﺿﺖُ
jag - dåtid
'ata3aaraDu
ﺃَﺗَﻌَﺎﺭَﺽُ
jag - nutid