Arabiska för tår

dam3a
ﺩَﻣﻌَﺔ
tår – femininum singular

Det arabiska ordet för tår uttalas dam3a och skrivs ﺩَﻣﻌَﺔ.

Förutom grundformen finns tår i:

dumuu3
ﺩُﻣُﻮﻉ
tår – femininum plural
Kategori: anatomi
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet tår

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet tår består av de arabiska bokstäverna dal som skrivs och uttalas d, mim som skrivs och uttalas m och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med tår

Alla bokstäver i tår

ﺩَﻣﻌَﺔ
ﻣـ
ـﻌـ
ـﺔ
 
ﻣـ
ـﻌـ
ـﺔ
 
ـﺪ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺔ
 
dal
d
mim
m
ayn
3
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för tår består av: Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ﻣـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ (här som ـﺔ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﺩَﻣﻌَﺔ och uttalas dam3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för tår

fa3la blir dam3a

Vi har sett att det arabiska ordet för tår skrivs ﺩَﻣﻌَﺔ och uttalas dam3a. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3la där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3la och ordets rotbokstäver är d, m och 3, blir ordet dam3a.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som tår