Arabiska för vara glad

fariHa
ﻓَﺮِﺡَ
vara glad – dåtid han
yafraHu
ﻳَﻔﺮَﺡُ
vara glad – nutid han

Det arabiska verbet för att vara glad skrivs ﻓَﺮِﺡَ och uttalas fariHa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻔﺮَﺡُ och uttalas yafraHu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Kategori: känslor
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet vara glad

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vara glad består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, ra som skrivs och uttalas r och Ha som skrivs och uttalas H. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vara glad

Alla bokstäver i vara glad

ﻓَﺮِﺡَ
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﺮ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
 
fa
f
ra
r
Ha
H
 
 
Det arabiska ordet för vara glad består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﺮِﺡَ och uttalas fariHa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för vara glad

fa3ila blir fariHa

Vi har sett att det arabiska ordet för vara glad skrivs ﻓَﺮِﺡَ och uttalas fariHa. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är f, r och H, blir ordet fariHa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som vara glad

Böjningsformer av vara glad

dåtid
nutid
han
fariHa
ﻓَﺮِﺡَ
han - dåtid
yafraHu
ﻳَﻔﺮَﺡُ
han - nutid
hon
fariHat
ﻓَﺮِﺣَﺖ
hon - dåtid
tafraHu
ﺗَﻔﺮَﺡُ
hon - nutid
jag
fariHtu
ﻓَﺮِﺣﺖُ
jag - dåtid
'afraHu
ﺃَﻓﺮَﺡُ
jag - nutid