Arabiska för grimasera

Sa3ira
ﺻَﻌِﺮَ
grimasera – dåtid han
yaS3aru
ﻳَﺼﻌَﺮُ
grimasera – nutid han

Det arabiska verbet för att grimasera skrivs ﺻَﻌِﺮَ och uttalas Sa3ira i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺼﻌَﺮُ och uttalas yaS3aru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet grimasera består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ayn som skrivs och uttalas 3 och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med grimasera

Alla bokstäver i grimasera

ﺻَﻌِﺮَ
ﺻـ
ـﻌـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﻌـ
ـﺮ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺮ
 
Sad
S
ayn
3
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för grimasera består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﻌِﺮَ och uttalas Sa3ira.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för grimasera

fa3ila blir Sa3ira

Vi har sett att det arabiska ordet för grimasera skrivs ﺻَﻌِﺮَ och uttalas Sa3ira. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är S, 3 och r, blir ordet Sa3ira.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som grimasera

Böjningsformer av grimasera

dåtid
nutid
han
Sa3ira
ﺻَﻌِﺮَ
han - dåtid
yaS3aru
ﻳَﺼﻌَﺮُ
han - nutid
hon
Sa3irat
ﺻَﻌِﺮَﺕ
hon - dåtid
taS3aru
ﺗَﺼﻌَﺮُ
hon - nutid
jag
Sa3irtu
ﺻَﻌِﺮﺕُ
jag - dåtid
'aS3aru
ﺃَﺻﻌَﺮُ
jag - nutid