Arabiska för stång

saariya
ﺳَﺎﺭِﻳَﺔ
stång – femininum singular

Det arabiska ordet för stång uttalas saariya och skrivs ﺳَﺎﺭِﻳَﺔ.

Ordklass: substantiv. Mönster: övriga

Så används ordet stång

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet stång består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, ra som skrivs och uttalas r och ya som skrivs och uttalas y. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med stång

Alla bokstäver i stång

ﺳَﺎﺭِﻳَﺔ
ﺳـ
ـﺎ
ﻳـ
ـﺔ
 
ﺳـ
ـﺎ
ﻳـ
ـﺔ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ـﺎ
ـﺮ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
ـﺔ
 
sin
s
alef
ra
r
ya
y
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för stång består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ (här som ﻳـ ) och uttalas y och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ (här som ـﺔ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﺳَﺎﺭِﻳَﺔ och uttalas saariya.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för stång

faa3ila blir saariya

Vi har sett att det arabiska ordet för stång skrivs ﺳَﺎﺭِﻳَﺔ och uttalas saariya. Ordet följer mönstret övriga. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ila och ordets rotbokstäver är s, r och y, blir ordet saariya.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som stång