Arabiska för dubblera

Daa3afa
ﺿَﺎﻋَﻒَ
dubblera – dåtid han
yuDaa3ifu
ﻳُﻀَﺎﻋِﻒُ
dubblera – nutid han

Det arabiska verbet för att dubblera skrivs ﺿَﺎﻋَﻒَ och uttalas Daa3afa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻀَﺎﻋِﻒُ och uttalas yuDaa3ifu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet dubblera

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet dubblera består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, ayn som skrivs och uttalas 3 och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med dubblera

Alla bokstäver i dubblera

ﺿَﺎﻋَﻒَ
ﺿـ
ـﺎ
ﻋـ
ـﻒ
 
ﺿـ
ـﺎ
ﻋـ
ـﻒ
 
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ـﺎ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
Dad
D
alef
ayn
3
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för dubblera består av: Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺿَﺎﻋَﻒَ och uttalas Daa3afa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för dubblera

faa3ala blir Daa3afa

Vi har sett att det arabiska ordet för dubblera skrivs ﺿَﺎﻋَﻒَ och uttalas Daa3afa. Ordet följer mönstret verb form 3. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ala och ordets rotbokstäver är D, 3 och f, blir ordet Daa3afa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som dubblera

Böjningsformer av dubblera

dåtid
nutid
han
Daa3afa
ﺿَﺎﻋَﻒَ
han - dåtid
yuDaa3ifu
ﻳُﻀَﺎﻋِﻒُ
han - nutid
hon
Daa3afat
ﺿَﺎﻋَﻔَﺖ
hon - dåtid
tuDaa3ifu
ﺗُﻀَﺎﻋِﻒُ
hon - nutid
jag
Daa3aftu
ﺿَﺎﻋَﻔﺖُ
jag - dåtid
'uDaa3ifu
ﺃُﺿَﺎﻋِﻒُ
jag - nutid