Arabiska för dubblera, sätta samman

Da33afa
ﺿَﻌَّﻒَ
dubblera, sätta samman – dåtid han
yuDa33ifu
ﻳُﻀَﻌِّﻒُ
dubblera, sätta samman – nutid han

Det arabiska verbet för att dubblera, sätta samman skrivs ﺿَﻌَّﻒَ och uttalas Da33afa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻀَﻌِّﻒُ och uttalas yuDa33ifu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet dubblera, sätta samman består av de arabiska bokstäverna Dad som skrivs och uttalas D, ayn som skrivs och uttalas 3 och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med dubblera, sätta samman

Alla bokstäver i dubblera, sätta samman

ﺿَﻌَّﻒَ
ﺿـ
ـﻌـ
ـﻒ
 
ﺿـ
ـﻌـ
ـﻒ
 
ﺿـ
ـﻀـ
ـﺾ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
Dad
D
ayn
3
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för dubblera, sätta samman består av: Bokstaven Dad som skrivs ﺽ (här som ﺿـ ) och uttalas D och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺿَﻌَّﻒَ och uttalas Da33afa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för dubblera, sätta samman

fa33ala blir Da33afa

Vi har sett att det arabiska ordet för dubblera, sätta samman skrivs ﺿَﻌَّﻒَ och uttalas Da33afa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är D, 3 och f, blir ordet Da33afa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som dubblera, sätta samman

Böjningsformer av dubblera, sätta samman

dåtid
nutid
han
Da33afa
ﺿَﻌَّﻒَ
han - dåtid
yuDa33ifu
ﻳُﻀَﻌِّﻒُ
han - nutid
hon
Da33afat
ﺿَﻌَّﻔَﺖ
hon - dåtid
tuDa33ifu
ﺗُﻀَﻌِّﻒُ
hon - nutid
jag
Da33aftu
ﺿَﻌَّﻔﺖُ
jag - dåtid
'uDa33ifu
ﺃُﺿَﻌِّﻒُ
jag - nutid