Arabiska för darra

rajafa
ﺭَﺟَﻒَ
darra – dåtid han
yarjufu
ﻳَﺮﺟُﻒُ
darra – nutid han

Det arabiska verbet för att darra skrivs ﺭَﺟَﻒَ och uttalas rajafa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺮﺟُﻒُ och uttalas yarjufu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet darra

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet darra består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, jim som skrivs och uttalas j och fa som skrivs och uttalas f. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med darra

Alla bokstäver i darra

ﺭَﺟَﻒَ
ﺟـ
ـﻒ
 
ﺟـ
ـﻒ
 
ـﺮ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
 
ra
r
jim
j
fa
f
 
 
Det arabiska ordet för darra består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ﺟـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻒ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﺟَﻒَ och uttalas rajafa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för darra

fa3ala blir rajafa

Vi har sett att det arabiska ordet för darra skrivs ﺭَﺟَﻒَ och uttalas rajafa. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är r, j och f, blir ordet rajafa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som darra

Böjningsformer av darra

dåtid
nutid
han
rajafa
ﺭَﺟَﻒَ
han - dåtid
yarjufu
ﻳَﺮﺟُﻒُ
han - nutid
hon
rajafat
ﺭَﺟَﻔَﺖ
hon - dåtid
tarjufu
ﺗَﺮﺟُﻒُ
hon - nutid
jag
rajaftu
ﺭَﺟَﻔﺖُ
jag - dåtid
'arjufu
ﺃَﺭﺟُﻒُ
jag - nutid