Arabiska för suck

Sa3daa'
ﺻَﻌﺪَﺍﺀ
suck – femininum singular

Det arabiska ordet för suck uttalas Sa3daa' och skrivs ﺻَﻌﺪَﺍﺀ.

Ordklass: substantiv. Mönster: färger

Så används ordet suck

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet suck består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ayn som skrivs och uttalas 3 och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med suck

Alla bokstäver i suck

ﺻَﻌﺪَﺍﺀ
ﺻـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ﺻـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
ـﺎ
 
Sad
S
ayn
3
dal
d
alef
hamza
'
 
 
Det arabiska ordet för suck består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Bokstaven hamza som skrivs ﺀ och uttalas '. Ordet skrivs därför ﺻَﻌﺪَﺍﺀ och uttalas Sa3daa'.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för suck

fa3laa' blir Sa3daa'

Vi har sett att det arabiska ordet för suck skrivs ﺻَﻌﺪَﺍﺀ och uttalas Sa3daa'. Ordet följer mönstret färger. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3laa' där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3laa' och ordets rotbokstäver är S, 3 och d, blir ordet Sa3daa'.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som suck