Arabiska för bli tom

farigha
ﻓَﺮِﻍَ
bli tom – dåtid han
yafraghu
ﻳَﻔﺮَﻍُ
bli tom – nutid han

Det arabiska verbet för att bli tom skrivs ﻓَﺮِﻍَ och uttalas farigha i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻔﺮَﻍُ och uttalas yafraghu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet bli tom

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet bli tom består av de arabiska bokstäverna fa som skrivs och uttalas f, ra som skrivs och uttalas r och ghayn som skrivs och uttalas gh. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med bli tom

Alla bokstäver i bli tom

ﻓَﺮِﻍَ
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﺮ
 
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ـﺮ
ﻏـ
ـﻐـ
ـﻎ
 
fa
f
ra
r
ghayn
gh
 
 
Det arabiska ordet för bli tom består av: Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ghayn som skrivs ﻍ och uttalas gh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻓَﺮِﻍَ och uttalas farigha.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för bli tom

fa3ila blir farigha

Vi har sett att det arabiska ordet för bli tom skrivs ﻓَﺮِﻍَ och uttalas farigha. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är f, r och gh, blir ordet farigha.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som bli tom

Böjningsformer av bli tom

dåtid
nutid
han
farigha
ﻓَﺮِﻍَ
han - dåtid
yafraghu
ﻳَﻔﺮَﻍُ
han - nutid
hon
farighat
ﻓَﺮِﻏَﺖ
hon - dåtid
tafraghu
ﺗَﻔﺮَﻍُ
hon - nutid
jag
farightu
ﻓَﺮِﻏﺖُ
jag - dåtid
'afraghu
ﺃَﻓﺮَﻍُ
jag - nutid