Arabiska för förbereda sig

ista3adda
ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّ
förbereda sig – dåtid han
yasta3iddu
ﻳَﺴﺘَﻌِﺪُّ
förbereda sig – nutid han

Det arabiska verbet för att förbereda sig skrivs ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّ och uttalas ista3adda i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺴﺘَﻌِﺪُّ och uttalas yasta3iddu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förbereda sig består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, dal som skrivs och uttalas d och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förbereda sig

Alla bokstäver i förbereda sig

ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّ
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ـﺎ
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
 
alef
sin
s
ta
t
ayn
3
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för förbereda sig består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّ och uttalas ista3adda.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förbereda sig

dåtid
nutid
han
ista3adda
ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّ
han - dåtid
yasta3iddu
ﻳَﺴﺘَﻌِﺪُّ
han - nutid
hon
ista3addat
ﺍِﺳﺘَﻌَﺪَّﺕ
hon - dåtid
tasta3iddu
ﺗَﺴﺘَﻌِﺪُّ
hon - nutid
jag
ista3addtu
ﺍِﺳﺘَﻌَﺪّﺕُ
jag - dåtid
'asta3iddu
ﺃَﺳﺘَﻌِﺪُّ
jag - nutid