Arabiska för förberedande, preliminär

'i3daadiyy
ﺇِﻋﺪَﺍﺩِﻱّ
förberedande, preliminär – maskulinum singular

Det arabiska ordet för förberedande, preliminär uttalas 'i3daadiyy och skrivs ﺇِﻋﺪَﺍﺩِﻱّ.

Ordklass: adjektiv. Mönster: verbalnomen

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förberedande, preliminär består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, dal som skrivs och uttalas d och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förberedande, preliminär

Alla bokstäver i förberedande, preliminär

ﺇِﻋﺪَﺍﺩِﻱّ
ﻋـ
ـﺪ
 
ﻋـ
ـﺪ
 
ـﺈ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
ـﺎ
ـﺪ
ﻳـ
ـﻴـ
ـﻲ
 
alif hamza
'
ayn
3
dal
d
alef
dal
d
ya
y
 
 
Det arabiska ordet för förberedande, preliminär består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺇ och uttalas '. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ya som skrivs ﻱ och uttalas y. Ordet skrivs därför ﺇِﻋﺪَﺍﺩِﻱّ och uttalas 'i3daadiyy.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver