Arabiska för förbereda

'a3adda
ﺃَﻋَﺪَّ
förbereda – dåtid han
yu3iddu
ﻳُﻌِﺪُّ
förbereda – nutid han

Det arabiska verbet för att förbereda skrivs ﺃَﻋَﺪَّ och uttalas 'a3adda i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﻌِﺪُّ och uttalas yu3iddu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet förbereda består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, dal som skrivs och uttalas d och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med förbereda

Alla bokstäver i förbereda

ﺃَﻋَﺪَّ
ﻋـ
ـﺪ
 
ﻋـ
ـﺪ
 
ـﺄ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
 
alif hamza
'
ayn
3
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för förbereda består av: Bokstaven alif hamza som skrivs ﺃ och uttalas '. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺃَﻋَﺪَّ och uttalas 'a3adda.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av förbereda

dåtid
nutid
han
'a3adda
ﺃَﻋَﺪَّ
han - dåtid
yu3iddu
ﻳُﻌِﺪُّ
han - nutid
hon
'a3addat
ﺃَﻋَﺪَّﺕ
hon - dåtid
tu3iddu
ﺗُﻌِﺪُّ
hon - nutid
jag
'a3dadtu
ﺃَﻋﺪَﺩﺕُ
jag - dåtid
'u3iddu
ﺃُﻋِﺪُّ
jag - nutid