Arabiska för brottsling

mujrim
ﻣُﺠﺮِﻡ
brottsling – maskulinum singular

Det arabiska ordet för brottsling uttalas mujrim och skrivs ﻣُﺠﺮِﻡ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns brottsling i:

mujrimuuna
ﻣُﺠﺮِﻣُﻮﻥَ
brottsling – maskulinum plural
Ordklass: substantiv. Mönster: aktivt particip

Så används ordet brottsling

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet brottsling består av de arabiska bokstäverna jim som skrivs och uttalas j, ra som skrivs och uttalas r och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med brottsling

Alla bokstäver i brottsling

ﻣُﺠﺮِﻡ
ﻣـ
ـﺠـ
ـﺮ
 
ﻣـ
ـﺠـ
ـﺮ
 
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﺟـ
ـﺠـ
ـﺞ
ـﺮ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
mim
m
jim
j
ra
r
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för brottsling består av: Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ﻣـ ) och uttalas m. Den korta vokalen u som skriv som tecknet ُ ovanför bokstaven. Bokstaven jim som skrivs ﺝ (här som ـﺠـ ) och uttalas j och är en del av ordets rot. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ och uttalas m och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﻣُﺠﺮِﻡ och uttalas mujrim.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för brottsling

muf3il blir mujrim

Vi har sett att det arabiska ordet för brottsling skrivs ﻣُﺠﺮِﻡ och uttalas mujrim. Ordet följer mönstret aktivt particip form 4. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen muf3il där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är muf3il och ordets rotbokstäver är j, r och m, blir ordet mujrim.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som brottsling