Arabiska för konsekvens

3aaqiba
ﻋَﺎﻗِﺒَﺔ
konsekvens – femininum singular

Det arabiska ordet för konsekvens uttalas 3aaqiba och skrivs ﻋَﺎﻗِﺒَﺔ.

Förutom grundformen finns konsekvens i:

3iwaaqib
ﻋِﻮَﺍﻗِﺐ
konsekvens – femininum plural
Ordklass: substantiv. Mönster: övriga

Så används ordet konsekvens

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet konsekvens består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, qaf som skrivs och uttalas q och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med konsekvens

Alla bokstäver i konsekvens

ﻋَﺎﻗِﺒَﺔ
ﻋـ
ـﺎ
ﻗـ
ـﺒـ
ـﺔ
 
ﻋـ
ـﺎ
ﻗـ
ـﺒـ
ـﺔ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺎ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ـﺔ
 
ayn
3
alef
qaf
q
beh
b
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för konsekvens består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ﻗـ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺒـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ (här som ـﺔ ) och uttalas . Ordet skrivs därför ﻋَﺎﻗِﺒَﺔ och uttalas 3aaqiba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för konsekvens

faa3ila blir 3aaqiba

Vi har sett att det arabiska ordet för konsekvens skrivs ﻋَﺎﻗِﺒَﺔ och uttalas 3aaqiba. Ordet följer mönstret övriga. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ila och ordets rotbokstäver är 3, q och b, blir ordet 3aaqiba.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som konsekvens