Arabiska för hamra, slå

Taraqa
ﻃَﺮَﻕَ
hamra, slå – dåtid han
yaTruqu
ﻳَﻄﺮُﻕُ
hamra, slå – nutid han

Det arabiska verbet för att hamra, slå skrivs ﻃَﺮَﻕَ och uttalas Taraqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻄﺮُﻕُ och uttalas yaTruqu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet hamra, slå

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet hamra, slå består av de arabiska bokstäverna Ta som skrivs och uttalas T, ra som skrivs och uttalas r och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med hamra, slå

Alla bokstäver i hamra, slå

ﻃَﺮَﻕَ
ﻃـ
ـﺮ
 
ﻃـ
ـﺮ
 
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
ـﺮ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
Ta
T
ra
r
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för hamra, slå består av: Bokstaven Ta som skrivs ﻁ (här som ﻃـ ) och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ (här som ـﺮ ) och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﻃَﺮَﻕَ och uttalas Taraqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för hamra, slå

fa3ala blir Taraqa

Vi har sett att det arabiska ordet för hamra, slå skrivs ﻃَﺮَﻕَ och uttalas Taraqa. Ordet följer mönstret verb form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ala och ordets rotbokstäver är T, r och q, blir ordet Taraqa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som hamra, slå

Böjningsformer av hamra, slå

dåtid
nutid
han
Taraqa
ﻃَﺮَﻕَ
han - dåtid
yaTruqu
ﻳَﻄﺮُﻕُ
han - nutid
hon
Taraqat
ﻃَﺮَﻗَﺖ
hon - dåtid
taTruqu
ﺗَﻄﺮُﻕُ
hon - nutid
jag
Taraqtu
ﻃَﺮَﻗﺖُ
jag - dåtid
'aTruqu
ﺃَﻃﺮُﻕُ
jag - nutid