Arabiska för följa med

raafaqa
ﺭَﺍﻓَﻖَ
följa med – dåtid han
yuraafiqu
ﻳُﺮَﺍﻓِﻖُ
följa med – nutid han

Det arabiska verbet för att följa med skrivs ﺭَﺍﻓَﻖَ och uttalas raafaqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﺍﻓِﻖُ och uttalas yuraafiqu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet följa med

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet följa med består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, fa som skrivs och uttalas f och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med följa med

Alla bokstäver i följa med

ﺭَﺍﻓَﻖَ
ﻓـ
ـﻖ
 
ﻓـ
ـﻖ
 
ـﺮ
ـﺎ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
ra
r
alef
fa
f
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för följa med består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ﻓـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻖ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﺍﻓَﻖَ och uttalas raafaqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för följa med

faa3ala blir raafaqa

Vi har sett att det arabiska ordet för följa med skrivs ﺭَﺍﻓَﻖَ och uttalas raafaqa. Ordet följer mönstret verb form 3. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ala och ordets rotbokstäver är r, f och q, blir ordet raafaqa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som följa med

Böjningsformer av följa med

dåtid
nutid
han
raafaqa
ﺭَﺍﻓَﻖَ
han - dåtid
yuraafiqu
ﻳُﺮَﺍﻓِﻖُ
han - nutid
hon
raafaqat
ﺭَﺍﻓَﻘَﺖ
hon - dåtid
turaafiqu
ﺗُﺮَﺍﻓِﻖُ
hon - nutid
jag
raafaqtu
ﺭَﺍﻓَﻘﺖُ
jag - dåtid
'uraafiqu
ﺃُﺭَﺍﻓِﻖُ
jag - nutid