Arabiska för vara ärlig

SaaraHa
ﺻَﺎﺭَﺡَ
vara ärlig – dåtid han
yuSaariHu
ﻳُﺼَﺎﺭِﺡُ
vara ärlig – nutid han

Det arabiska verbet för att vara ärlig skrivs ﺻَﺎﺭَﺡَ och uttalas SaaraHa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺼَﺎﺭِﺡُ och uttalas yuSaariHu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet vara ärlig består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, ra som skrivs och uttalas r och Ha som skrivs och uttalas H. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med vara ärlig

Alla bokstäver i vara ärlig

ﺻَﺎﺭَﺡَ
ﺻـ
ـﺎ
 
ﺻـ
ـﺎ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ـﺎ
ـﺮ
ﺣـ
ـﺤـ
ـﺢ
 
Sad
S
alef
ra
r
Ha
H
 
 
Det arabiska ordet för vara ärlig består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ha som skrivs ﺡ och uttalas H och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﺎﺭَﺡَ och uttalas SaaraHa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för vara ärlig

faa3ala blir SaaraHa

Vi har sett att det arabiska ordet för vara ärlig skrivs ﺻَﺎﺭَﺡَ och uttalas SaaraHa. Ordet följer mönstret verb form 3. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen faa3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är faa3ala och ordets rotbokstäver är S, r och H, blir ordet SaaraHa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som vara ärlig

Böjningsformer av vara ärlig

dåtid
nutid
han
SaaraHa
ﺻَﺎﺭَﺡَ
han - dåtid
yuSaariHu
ﻳُﺼَﺎﺭِﺡُ
han - nutid
hon
SaaraHat
ﺻَﺎﺭَﺣَﺖ
hon - dåtid
tuSaariHu
ﺗُﺼَﺎﺭِﺡُ
hon - nutid
jag
SaaraHtu
ﺻَﺎﺭَﺣﺖُ
jag - dåtid
'uSaariHu
ﺃُﺻَﺎﺭِﺡُ
jag - nutid