Arabiska för ursäkta

i3tadhara
ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَ
ursäkta – dåtid han
ya3tadhiru
ﻳَﻌﺘَﺬِﺭُ
ursäkta – nutid han

Det arabiska verbet för att ursäkta skrivs ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَ och uttalas i3tadhara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻌﺘَﺬِﺭُ och uttalas ya3tadhiru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet ursäkta består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, dhal som skrivs och uttalas dh och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med ursäkta

Alla bokstäver i ursäkta

ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَ
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺬ
 
ﻋـ
ـﺘـ
ـﺬ
 
ـﺎ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ـﺬ
ـﺮ
 
alef
ayn
3
ta
t
dhal
dh
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för ursäkta består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven dhal som skrivs ﺫ (här som ـﺬ ) och uttalas dh och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَ och uttalas i3tadhara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av ursäkta

dåtid
nutid
han
i3tadhara
ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَ
han - dåtid
ya3tadhiru
ﻳَﻌﺘَﺬِﺭُ
han - nutid
hon
i3tadharat
ﺍِﻋﺘَﺬَﺭَﺕ
hon - dåtid
ta3tadhiru
ﺗَﻌﺘَﺬِﺭُ
hon - nutid
jag
i3tadhartu
ﺍِﻋﺘَﺬَﺭﺕُ
jag - dåtid
'a3tadhiru
ﺃَﻋﺘَﺬِﺭُ
jag - nutid