Arabiska för marknadsföra

sawwaqa
ﺳَﻮَّﻕَ
marknadsföra – dåtid han
yusawwiqu
ﻳُﺴَﻮِّﻕُ
marknadsföra – nutid han

Det arabiska verbet för att marknadsföra skrivs ﺳَﻮَّﻕَ och uttalas sawwaqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺴَﻮِّﻕُ och uttalas yusawwiqu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet marknadsföra består av de arabiska bokstäverna sin som skrivs och uttalas s, waw som skrivs och uttalas w och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med marknadsföra

Alla bokstäver i marknadsföra

ﺳَﻮَّﻕَ
ﺳـ
ـﻮ
 
ﺳـ
ـﻮ
 
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ـﻮ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
sin
s
waw
w
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för marknadsföra består av: Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺳَﻮَّﻕَ och uttalas sawwaqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för marknadsföra

fa33ala blir sawwaqa

Vi har sett att det arabiska ordet för marknadsföra skrivs ﺳَﻮَّﻕَ och uttalas sawwaqa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är s, w och q, blir ordet sawwaqa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som marknadsföra

Böjningsformer av marknadsföra

dåtid
nutid
han
sawwaqa
ﺳَﻮَّﻕَ
han - dåtid
yusawwiqu
ﻳُﺴَﻮِّﻕُ
han - nutid
hon
sawwaqat
ﺳَﻮَّﻗَﺖ
hon - dåtid
tusawwiqu
ﺗُﺴَﻮِّﻕُ
hon - nutid
jag
sawwaqtu
ﺳَﻮَّﻗﺖُ
jag - dåtid
'usawwiqu
ﺃُﺳَﻮِّﻕُ
jag - nutid