Arabiska för solros

3abbaad
ﻋَﺒَّﺎﺩ
solros – maskulinum singular

Det arabiska ordet för solros uttalas 3abbaad och skrivs ﻋَﺒَّﺎﺩ.

Kategori: botanik
Ordklass: substantiv. Mönster: yrken
Viktiga bokstäver:
Roten till ordet solros består av de arabiska bokstäverna ayn som skrivs och uttalas 3, beh som skrivs och uttalas b och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med solros

Alla bokstäver i solros

ﻋَﺒَّﺎﺩ
ﻋـ
ـﺒـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﺒـ
ـﺎ
 
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
ـﺎ
ـﺪ
 
ayn
3
beh
b
alef
dal
d
 
 
Det arabiska ordet för solros består av: Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ﻋـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺒـ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven dal som skrivs ﺩ och uttalas d och är en del av ordets rot. Ordet skrivs därför ﻋَﺒَّﺎﺩ och uttalas 3abbaad.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för solros

fa33aal blir 3abbaad

Vi har sett att det arabiska ordet för solros skrivs ﻋَﺒَّﺎﺩ och uttalas 3abbaad. Ordet följer mönstret yrken. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33aal där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33aal och ordets rotbokstäver är 3, b och d, blir ordet 3abbaad.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som solros