Arabiska för montera

rakkaba
ﺭَﻛَّﺐَ
montera – dåtid han
yurakkibu
ﻳُﺮَﻛِّﺐُ
montera – nutid han

Det arabiska verbet för att montera skrivs ﺭَﻛَّﺐَ och uttalas rakkaba i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺮَﻛِّﺐُ och uttalas yurakkibu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet montera består av de arabiska bokstäverna ra som skrivs och uttalas r, kaf som skrivs och uttalas k och beh som skrivs och uttalas b. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med montera

Alla bokstäver i montera

ﺭَﻛَّﺐَ
ﻛـ
ـﺐ
 
ﻛـ
ـﺐ
 
ـﺮ
ﻛـ
ـﻜـ
ـﻚ
ﺑـ
ـﺒـ
ـﺐ
 
ra
r
kaf
k
beh
b
 
 
Det arabiska ordet för montera består av: Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven kaf som skrivs ﻙ (här som ﻛـ ) och uttalas k och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven beh som skrivs ﺏ (här som ـﺐ ) och uttalas b och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺭَﻛَّﺐَ och uttalas rakkaba.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för montera

fa33ala blir rakkaba

Vi har sett att det arabiska ordet för montera skrivs ﺭَﻛَّﺐَ och uttalas rakkaba. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är r, k och b, blir ordet rakkaba.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som montera

Böjningsformer av montera

dåtid
nutid
han
rakkaba
ﺭَﻛَّﺐَ
han - dåtid
yurakkibu
ﻳُﺮَﻛِّﺐُ
han - nutid
hon
rakkabat
ﺭَﻛَّﺒَﺖ
hon - dåtid
turakkibu
ﺗُﺮَﻛِّﺐُ
hon - nutid
jag
rakkabtu
ﺭَﻛَّﺒﺖُ
jag - dåtid
'urakkibu
ﺃُﺭَﻛِّﺐُ
jag - nutid