Arabiska för kunna

istaTaa3a
ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻉَ
kunna – dåtid han
yastaTii3u
ﻳَﺴﺘَﻄِﻴﻊُ
kunna – nutid han

Det arabiska verbet för att kunna skrivs ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻉَ och uttalas istaTaa3a i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﺴﺘَﻄِﻴﻊُ och uttalas yastaTii3u. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet kunna

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet kunna består av de arabiska bokstäverna Ta som skrivs och uttalas T, waw som skrivs och uttalas w och ayn som skrivs och uttalas 3. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med kunna

Alla bokstäver i kunna

ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻉَ
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻄـ
ـﺎ
 
ﺳـ
ـﺘـ
ـﻄـ
ـﺎ
 
ـﺎ
ﺳـ
ـﺴـ
ـﺲ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻃـ
ـﻄـ
ـﻂ
ـﺎ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
 
alef
sin
s
ta
t
Ta
T
alef
ayn
3
 
 
Det arabiska ordet för kunna består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven sin som skrivs ﺱ (här som ﺳـ ) och uttalas s. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven Ta som skrivs ﻁ (här som ـﻄـ ) och uttalas T och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven alef som skrivs ﺍ (här som ـﺎ ) och uttalas . Bokstaven ayn som skrivs ﻉ och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻉَ och uttalas istaTaa3a.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Böjningsformer av kunna

dåtid
nutid
han
istaTaa3a
ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻉَ
han - dåtid
yastaTii3u
ﻳَﺴﺘَﻄِﻴﻊُ
han - nutid
hon
istaTaa3at
ﺍِﺳﺘَﻄَﺎﻋَﺖ
hon - dåtid
tastaTii3u
ﺗَﺴﺘَﻄِﻴﻊُ
hon - nutid
jag
istaTa3tu
ﺍِﺳﺘَﻄَﻌﺖُ
jag - dåtid
'astaTii3u
ﺃَﺳﺘَﻄِﻴﻊُ
jag - nutid