Arabiska för klappa

Saffaqa
ﺻَﻔَّﻖَ
klappa – dåtid han
yuSaffiqu
ﻳُﺼَﻔِّﻖُ
klappa – nutid han

Det arabiska verbet för att klappa skrivs ﺻَﻔَّﻖَ och uttalas Saffaqa i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺼَﻔِّﻖُ och uttalas yuSaffiqu. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet klappa

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet klappa består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, fa som skrivs och uttalas f och qaf som skrivs och uttalas q. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med klappa

Alla bokstäver i klappa

ﺻَﻔَّﻖَ
ﺻـ
ـﻔـ
ـﻖ
 
ﺻـ
ـﻔـ
ـﻖ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ﻓـ
ـﻔـ
ـﻒ
ﻗـ
ـﻘـ
ـﻖ
 
Sad
S
fa
f
qaf
q
 
 
Det arabiska ordet för klappa består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven fa som skrivs ﻑ (här som ـﻔـ ) och uttalas f och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven qaf som skrivs ﻕ (här som ـﻖ ) och uttalas q och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﻔَّﻖَ och uttalas Saffaqa.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för klappa

fa33ala blir Saffaqa

Vi har sett att det arabiska ordet för klappa skrivs ﺻَﻔَّﻖَ och uttalas Saffaqa. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är S, f och q, blir ordet Saffaqa.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som klappa

Böjningsformer av klappa

dåtid
nutid
han
Saffaqa
ﺻَﻔَّﻖَ
han - dåtid
yuSaffiqu
ﻳُﺼَﻔِّﻖُ
han - nutid
hon
Saffaqat
ﺻَﻔَّﻘَﺖ
hon - dåtid
tuSaffiqu
ﺗُﺼَﻔِّﻖُ
hon - nutid
jag
Saffaqtu
ﺻَﻔَّﻘﺖُ
jag - dåtid
'uSaffiqu
ﺃُﺻَﻔِّﻖُ
jag - nutid