Arabiska för sluka

iltahama
ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ
sluka – dåtid han
yaltahimu
ﻳَﻠﺘَﻬِﻢُ
sluka – nutid han

Det arabiska verbet för att sluka skrivs ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ och uttalas iltahama i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳَﻠﺘَﻬِﻢُ och uttalas yaltahimu. Se fler böjningar

Ordklass: verb. Mönster: verb

Så används ordet sluka

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet sluka består av de arabiska bokstäverna lam som skrivs och uttalas l, ha som skrivs och uttalas h och mim som skrivs och uttalas m. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med sluka

Alla bokstäver i sluka

ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ
ﻟـ
ـﺘـ
ـﻬـ
ـﻢ
 
ﻟـ
ـﺘـ
ـﻬـ
ـﻢ
 
ـﺎ
ﻟـ
ـﻠـ
ـﻞ
ﺗـ
ـﺘـ
ـﺖ
ﻫـ
ـﻬـ
ـﻪ
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
 
alef
lam
l
ta
t
ha
h
mim
m
 
 
Det arabiska ordet för sluka består av: Bokstaven alef som skrivs ﺍ och uttalas . Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven lam som skrivs ﻝ (här som ﻟـ ) och uttalas l och är en del av ordets rot. Bokstaven ta som skrivs ﺕ (här som ـﺘـ ) och uttalas t. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ha som skrivs ﻩ (här som ـﻬـ ) och uttalas h och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ـﻢ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ och uttalas iltahama.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för sluka

ifta3ala blir iltahama

Vi har sett att det arabiska ordet för sluka skrivs ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ och uttalas iltahama. Ordet följer mönstret verb form 8. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen ifta3ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är ifta3ala och ordets rotbokstäver är l, h och m, blir ordet iltahama.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som sluka

Böjningsformer av sluka

dåtid
nutid
han
iltahama
ﺍِﻟﺘَﻬَﻢَ
han - dåtid
yaltahimu
ﻳَﻠﺘَﻬِﻢُ
han - nutid
hon
iltahamat
ﺍِﻟﺘَﻬَﻤَﺖ
hon - dåtid
taltahimu
ﺗَﻠﺘَﻬِﻢُ
hon - nutid
jag
iltahamtu
ﺍِﻟﺘَﻬَﻤﺖُ
jag - dåtid
'altahimu
ﺃَﻟﺘَﻬِﻢُ
jag - nutid