Arabiska för mage

ma3ida
ﻣَﻌِﺪَﺓ
mage – femininum singular

Det arabiska ordet för mage uttalas ma3ida och skrivs ﻣَﻌِﺪَﺓ.

Om ljudfilerna

Förutom grundformen finns mage i:

mi3ad
ﻣِﻌَﺪ
mage – femininum plural
Kategori: anatomi
Ordklass: substantiv. Mönster: verbalnomen

Så används ordet mage

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet mage består av de arabiska bokstäverna mim som skrivs och uttalas m, ayn som skrivs och uttalas 3 och dal som skrivs och uttalas d. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Alla bokstäver i mage

ﻣَﻌِﺪَﺓ
ﻣـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ﻣـ
ـﻌـ
ـﺪ
 
ﻣـ
ـﻤـ
ـﻢ
ﻋـ
ـﻌـ
ـﻊ
ـﺪ
ـﺔ
 
mim
m
ayn
3
dal
d
ta marbuta
 
 
Det arabiska ordet för mage består av: Bokstaven mim som skrivs ﻡ (här som ﻣـ ) och uttalas m och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ayn som skrivs ﻉ (här som ـﻌـ ) och uttalas 3 och är en del av ordets rot. Den korta vokalen i som skriv som tecknet ِ under bokstaven. Bokstaven dal som skrivs ﺩ (här som ـﺪ ) och uttalas d och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ta marbuta som skrivs ﺓ och uttalas . Ordet skrivs därför ﻣَﻌِﺪَﺓ och uttalas ma3ida.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för mage

fa3ila blir ma3ida

Vi har sett att det arabiska ordet för mage skrivs ﻣَﻌِﺪَﺓ och uttalas ma3ida. Ordet följer mönstret verbalnomen form 1. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa3ila där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa3ila och ordets rotbokstäver är m, 3 och d, blir ordet ma3ida.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som mage