Arabiska för fotografera

Sawwara
ﺻَﻮَّﺭَ
fotografera – dåtid han
yuSawwiru
ﻳُﺼَﻮِّﺭُ
fotografera – nutid han

Det arabiska verbet för att fotografera skrivs ﺻَﻮَّﺭَ och uttalas Sawwara i sin grundform (maskulinum singular dåtid). Nutidsformen av verbet skrivs ﻳُﺼَﻮِّﺭُ och uttalas yuSawwiru. Se fler böjningar

Om ljudfilerna
Ordklass: verb. Mönster: verb

Vill du hjälpa arabic.fi?
Här finns tusentals ord och nästan tvåtusen fraser med detaljerad information, grammatiklektioner och massor av andra resurser, och allt är gratis. Med din hjälp kan webbplatsen bli ännu bättre.
Läs mer här

Viktiga bokstäver:
Roten till ordet fotografera består av de arabiska bokstäverna Sad som skrivs och uttalas S, waw som skrivs och uttalas w och ra som skrivs och uttalas r. Ord med samma rotbokstäver är ofta besläktade.

Ord besläktade med fotografera

Alla bokstäver i fotografera

ﺻَﻮَّﺭَ
ﺻـ
ـﻮ
 
ﺻـ
ـﻮ
 
ﺻـ
ـﺼـ
ـﺺ
ـﻮ
ـﺮ
 
Sad
S
waw
w
ra
r
 
 
Det arabiska ordet för fotografera består av: Bokstaven Sad som skrivs ﺹ (här som ﺻـ ) och uttalas S och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven waw som skrivs ﻭ (här som ـﻮ ) och uttalas w och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Bokstaven ra som skrivs ﺭ och uttalas r och är en del av ordets rot. Den korta vokalen a som skriv som tecknet َ ovanför bokstaven. Ordet skrivs därför ﺻَﻮَّﺭَ och uttalas Sawwara.
Arabiska skrivs från höger till vänster. Korta vokaler skrivs över eller under bokstäverna, de brukar ofta utelämnas.
Lär dig att skriva med arabiska bokstäver

Mönstret för fotografera

fa33ala blir Sawwara

Vi har sett att det arabiska ordet för fotografera skrivs ﺻَﻮَّﺭَ och uttalas Sawwara. Ordet följer mönstret verb form 2. Alla arabiska ord med detta mönster har strukturen fa33ala där f, 3 och l byts ut mot ordets rotbokstäver.
Eftersom mönstret är fa33ala och ordets rotbokstäver är S, w och r, blir ordet Sawwara.
Alla arabiska ord med samma mönster följer samma struktur. Om du känner till ett ords mönster och rot kan du ofta gissa dig till ordets betydelse. Lär dig mer om arabiska ordmönster

Ord med samma mönster som fotografera

Böjningsformer av fotografera

dåtid
nutid
han
Sawwara
ﺻَﻮَّﺭَ
han - dåtid
yuSawwiru
ﻳُﺼَﻮِّﺭُ
han - nutid
hon
Sawwarat
ﺻَﻮَّﺭَﺕ
hon - dåtid
tuSawwiru
ﺗُﺼَﻮِّﺭُ
hon - nutid
jag
Sawwartu
ﺻَﻮَّﺭﺕُ
jag - dåtid
'uSawwiru
ﺃُﺻَﻮِّﺭُ
jag - nutid